dilluns, 14 d’abril del 2008

Jordiada 2008

Tot i que no es un acte organitzat només per Amics de la Sardana de Cornellà, no podia faltar en aquest blog la gran festa de la Cultura Popular de tradició Catalana de Cornellà la Jordiada que aquest any arriba a la seva XVIena edició.


La veritat es que la Jordiada ens arriba farcida d'actes entre els dies 18 i el 27 d'abril. Us convidem a consultar la gran varietat d'actes (concerts, vetllades literaries, teatre, lectura de contes, passejades etc.) que inclou aquesta festa a la web de l'Ajuntament de Cornellà.

Entre totes aquestes activitats destacarem l'acte central de la Jordiada el diumenge dia 20 d'abril al parc de Can Mercader a Cornellà de Llobregat

  • 11:00 h - Repicament de campanes; SEGUICI d’entrada al parc i començament de la FESTA amb l’inici de l’activitat dels TRENETS DE AMICS DEL FERROCARRIL DE CORNELLÀ, el ROCÒDROM de l’UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE CORNELLÀ i el concurs de FOTOGRAFIA JORDIADA.
- Animació amb el grup XAROP DE CANYA i el grup de percussió TAM-TAM LLOPS
- Exhibició dels TRABUCAIRES DE CORNELLÀ; Ball de Gegants i Cap-grossos dels GEGANTERS DE CORNELLÀ acompanyats pels Gegants de l’Agrupació Cultural Aigüestosses de SANT ANDREU DE LA BARCA.; Balls de Bastons amb els BASTONERS DE PALLEJA
- Mostra de puntes de coixí de les PUNTAIRES DE CORNELLÀ; Exposició del GRUP DE PINTORS DE CORNELLÀ; Mostra d’oficis artesans com (torner de la fusta, picapedrer, terrissaire, ferrer, espardenyer); Jocs de bitlles.
- Jocs per a infants organitzats pel CENTRE INFANTIL I JUVENIL MOWGLI.
  • 12:00 h - Ballada de Sardanes amb la COBLA LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT organitzada per AMICS DE LA SARDANA DE CORNELLÀ
  • 12:15 h - Cant de Caramelles a càrrec de L’ORFEÓ CATALÒNIA
- Concert Coral a càrrec de COR JOVE ZETZÀNIA, CORAL ÀURIA I CORAL NOVA

  • 12:30 h - Exhibició Castellera, amb l’actuació dels CASTELLERS DE CORNELLÀ i dels GANXETS DE REUS
  • 14:30 h - MONGETADA POPULAR. Places limitades Donatiu: 4 € (dinar i cafè)(Cal proveïr-se del tiquet corresponent) , Patrocinada per:
  • 17:00 h - Danses populars interpretades per l’ESBART SANT MARTÍ DE L’ATENEU TORRELLENC
  • 18:00 h - Ball de plaça amenitzat per MINISTRILS DEL RAVAL; es ballarà el tradicional BALL DE RAMS
  • 19:45 h - Cantada d’Havaneres a càrrec del grup PORT BÓ; - DEGUSTACIÓ DE ROM CREMAT A CÀRREC DE “SOM LA COLLA”
  • 21:00 h - Impressionant festa de foc amb L’ENFORCAT; EL CORNUT DE CAL BORNI; LA CUA DE DRAC; DIABLES DE CORNELLÀ; TRABUCAIRES DE CORNELLÀ i final de festa amb el tradicional CASTELL DE FOCS
Per als que no ho sàpiguen adjuntem un plànol amb l'adreça del Parc de Can Mercader


Mostra un mapa més gran

Esperem veureu-s'hi a tots